Posted in: Allehanda

Leo, 10, charmade publiken – yngste deltagaren byggde finaste modellbilen

Med ett modellbygge av en Chevrolet Bel Air från 1957 charmade blott tioårige Leo Lindal publiken vid modellbilsutställningen i Viksjö. Han tog hem klassen för originalbilar.

TV: Modellbygget Kent är mest nöjd med: “Det tog flera månader” (publicerades första gången 4 maj).

För Plus-kunder: Minilyxbilar på rad vid lanthandeln – utställare från hela Sverige samlas i Viksjö

Det var snygga modellbilar i långa rader när det arrangerades modellbilsutställning för första gången på Viksjö Mat & Nostalgi – Chevrolet Bel Air, Cadillac, Ford Impala och många fler modeller visades upp.

– Det krävs fingerfärdighet för att färdigställa de mest avancerade miniatyrbilarna, förklarade arrangören Kenth Åberg från Söråker.

Han berättade om modeller som tagit månader av idogt arbete för att få i toppskick. De är också eftertraktade objekt på begagnat marknaden för småbilar.

Yngst och äldst. Tioårige Leo Lindals modellbygge charmade publiken och vann förstapriset. Trea i samma klass blev den äldste deltagaren i tävlingen, Torsten Sundvisson, 67.

Deltagarna kom från hela Sverige, den mest långväga gästen hade rest ända från Kalmar i Småland.

Bland cirka 300 modellbilar , utsågs blott tioårige Leo Lindals Chevrolet Bel Air 1957 till det bästa bygget av publiken i klassen originalbilar. Trea i samma klass kom tävlingens äldste deltagare, Torsten Sundvisson, 67, från Härnösand. Äldst och yngst i tävlingen.

Kent Åberg har arrangerat modellbilsutställningar i många och avslöjar att arrangemanget i Viksjö kommer tillbaka nästa år.

– Vi är nördar hela bunten som brinner för den här hobbyn. När väl förpackningen med modellbygget är sprättad glömmer jag allt annat. Det blir kaos hemma och frun blir inte alltid så glad, säger han.

Läs också: Bilträffen i Viksjö en succé – se bilderna från jänkarfrossan här

Läs också: Nostalgifiket prisas som en av landets bästa vägkrogar

Läs också: Första bilträffen i lilla Viksjö – så lyckades Jan hitta drömbilen

Total 27 priser delades ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.