Posted in: Sveriges Radio

Årets landsbyggare är utsedd

Årets landsbyggare har utsetts. Från vänster Jenny Edvinsson, verksamhetsledare Leader Höga Kusten, Stefan Hagman, Maria Näslund, Erik Hagman, Kimberly Fjädestål och Olivia , Torbjörn Norell och Per Åke Nordquist, Noramacken ekonomiska förening, Mats Dahne från Musik och Möten och Jonny Lundin ordförande Leader Höga Kusten Foto: Leader Höga Kusten

 Årets landsbyggare är korad. Det finns fyra kategorier och i kategorin årets Attityd vann Mats Dahne och Karin Eklund som lockat till sig världskända artister att uppträda i sitt vardagsrum i byn Östersjäland.

Under tisdagskvällen utsågs Årets Landsbyggare, ett pris för de som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten. Det finns fyra kategorier att vinna och i kategorin årets Attityd vann Mats Dahne och Karin Eklund, Musik och Möten. 

– Det var oväntat, jag var inte alls beredd, berättar Mats Dahne. 

En till fyra gånger i månaden kommer artister till byn Östersjäland för att uppträda i Mats Dahne och Karin Eklunds vardagsrum. 

De har lockat världskända amerikanska artister till byn som annars bara uppträder i Stockholm när de är i Sverige. 

– Vi har inte bokat upp någon artist utan det är de som vill komma hit och spela. När det inte är artister här på plats då har vi fredagsmys i vardagsrummet, säger Mats Dahne och skrattar. 

Motiveringen för priset lyder “Genom passion och känsla har Mats och Karin tagit den internationella scenen till sitt vardagsrum i lilla byn Östersjäland utanför Härnösand. Mats och Karin är idag ett känt namn i hela Sverige och har med sin genuina miljö och utmärkta värdskap lyckats sätta Höga Kusten på musikartan”

Årets entreprenör blev Mat och Nostalgi i Viksjö som drivs av Stefan Hagman, Maria Näslund, Erik Hagman, Kimberly Fjädestål och Olivia Klyvert. 

I kategorin Entreprenöriell förening, vann Torbjörn Norell och Per Åke Nordquvist från Noramacken ekonomiska förening.

Årets Ung Landsbyggare blev fotografen och bloggaren Jonna Jinton. 

P4 Västernorrland
p4vasternorrland@sverigesradio.se

Läs orginal artikeln på : Sverigesradio

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

23/4 NY SIDA! Hej och välkommen till Mat & Nostalgi, allt ser i stort sett likadant ut men sidan har återskapats från grunden för att förbättra eran upplevelse att söka reservdelar till eran bil. Vi har flyttat över era användarkonton till denna sida men inte tagit med era ordrar, så skulle det vara något ni behöver veta så är det bara att kontakta oss

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.