Posted in: Sveriges Radio

Årets landsbyggare är utsedd

Årets landsbyggare har utsetts. Från vänster Jenny Edvinsson, verksamhetsledare Leader Höga Kusten, Stefan Hagman, Maria Näslund, Erik Hagman, Kimberly Fjädestål och Olivia , Torbjörn Norell och Per Åke Nordquist, Noramacken ekonomiska förening, Mats Dahne från Musik och Möten och Jonny Lundin ordförande Leader Höga Kusten Foto: Leader Höga Kusten

 Årets landsbyggare är korad. Det finns fyra kategorier och i kategorin årets Attityd vann Mats Dahne och Karin Eklund som lockat till sig världskända artister att uppträda i sitt vardagsrum i byn Östersjäland.

Under tisdagskvällen utsågs Årets Landsbyggare, ett pris för de som har gjort en insats för att skapa en levande landsbygd i Höga Kusten. Det finns fyra kategorier att vinna och i kategorin årets Attityd vann Mats Dahne och Karin Eklund, Musik och Möten. 

– Det var oväntat, jag var inte alls beredd, berättar Mats Dahne. 

En till fyra gånger i månaden kommer artister till byn Östersjäland för att uppträda i Mats Dahne och Karin Eklunds vardagsrum. 

De har lockat världskända amerikanska artister till byn som annars bara uppträder i Stockholm när de är i Sverige. 

– Vi har inte bokat upp någon artist utan det är de som vill komma hit och spela. När det inte är artister här på plats då har vi fredagsmys i vardagsrummet, säger Mats Dahne och skrattar. 

Motiveringen för priset lyder “Genom passion och känsla har Mats och Karin tagit den internationella scenen till sitt vardagsrum i lilla byn Östersjäland utanför Härnösand. Mats och Karin är idag ett känt namn i hela Sverige och har med sin genuina miljö och utmärkta värdskap lyckats sätta Höga Kusten på musikartan”

Årets entreprenör blev Mat och Nostalgi i Viksjö som drivs av Stefan Hagman, Maria Näslund, Erik Hagman, Kimberly Fjädestål och Olivia Klyvert. 

I kategorin Entreprenöriell förening, vann Torbjörn Norell och Per Åke Nordquvist från Noramacken ekonomiska förening.

Årets Ung Landsbyggare blev fotografen och bloggaren Jonna Jinton. 

P4 Västernorrland
p4vasternorrland@sverigesradio.se

Läs orginal artikeln på : Sverigesradio

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.