Posted in: Övrigt

Företagsgala Stort grattis till alla vinnare av Härnösands företagspriser 2019!

Det var många glada vinnare när årets företagspriser delades ut under Företagens Galakväll. I Härnösand har vi delat ut företagspriser företagare och delat ut företagspriser för 34:e året och i år var platsen Sambiblioteket. Hela 381 nomineringar i åtta kategorier hade kommit in och de slutliga vinnarna blev Lifepulse, Sandlund/Hossain, Mat & Nostalgi, McDonald´s Härnösand, Sagas Design och Westerlinds.

Årets pristagare

Årets Banbrytare: Sandlund/Hossain
Motivering: Priset går till ett företag som har modet att gå sin egen väg och som jobbar utan gränser. Företagets process från AX till limpa med produkter som är HÅLL-bara och schyssta och gör skillnad på riktigt. Ett företag som alltid BÄR hållbarhetsfrågan högt.

Årets Härnösandsföretag: Westerlinds
Motivering: Det här priset går till ett företag som brinner för Härnösands utveckling. Inget projekt är för stort, de ser möjligheter i varje hörn. Med hink och spade bidrar de till att företag kan jobba i kreativa sammanhang och utvecklas på orten. Företaget gör tydliga avtryck även utanför kommunens gränser.

Årets Jämlikhetsarbete: McDonald´s Härnösand//QSC Restauranger AB
Motivering:
 Ett företag med mottot ”stora nog att göra skillnad” går de i bräschen för en inkluderande och en jämlik arbetsplats. De ser människor med olikheter som en tillgång och lägger fokus på respekt och GODA värderingar.

Årets Landsbygdsutveckling: Mat & Nostalgi
Motivering:
 Ett företag som går sin egen väg och ser möjligheter i nya och gamla tider. Med en tydlig vilja har man satt sin ort på kartan och lockar besökare från när och fjärran. Bra service och trevliga evenemang är signum för företaget.

Årets Serviceföretag inom handel och restaurang: Sagas Design
Motivering:
 Priset går till ett företag som drivs av förändring och utveckling. Genom att så nya frön i nya lägen ger de staden en möjlighet att blomstra.

Årets Startup: Lifepulse
Motivering:
 Vinnaren av Årets Startup är en entreprenör med hög ambitionsnivå, stor uthållighet och kämpaglöd. Målinriktat och långsiktigt har entreprenören utvecklat sin affärsidé till att verkligen göra skillnad inte bara för sina kunder utan även för samhället i stort. Nu är det dags att vinnaren rör lite på sig. Stort grattis Pernilla Zsaludek Viklund och Lifepulse!

Företagarnas pris till Årets Företagare: Berglunds livs AB – OKQ8 Älandsbro
Motivering:
 Mona och Thomas med personal har alltid bästa service och utvecklar verksamheten successivt för att möta dagens och morgondagens kunder. Tvätthall, ombyggnation och anpassning av butiken är bara några av satsningarna som gjorts de senaste åren. Nyckelord som beskriver ledarskapet är: strategisk, modig och tålmodig. Att bedriva verksamhet för såväl privat- som företagskunder i ett av kommunens ytterområden kräver mycket stor lyhördhet och flexibilitet. De 17 stabila åren i företaget vittnar om att de har lyckats!

Mittnätverket Vendelas pris till Årets Vendela: Ork-idé. Sara Dahlberg Eriksson.
Motivering:
 Sara är med sin klokhet och värme en god representant för oss kvinnor som driver företag i Härnösand. Sara har drivit sin verksamhet i 16 år och står bakom nätverkets värderingar och strävan för jämställdhet. Ur de allra svåraste livserfarenheterna inger hon hopp och ger verktyg för anhöriga att orka lyfta blicken och leva vidare. Den oas som hon skapat på Villa Fridhem är unik och känd i hela Sverige. Du inspirerar oss Sara! Bilder från kvällen: Foto: Martin Edholm Media.

Mer bilder på orginal artikeln sida samt bildextra på allehanda

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.