Posted in: Övrigt

Indalsleden 2018

Längtar man tillbaka till svunna 50/60-talet gör man en god idé att stanna till i Viksjö och göra ett besök hos familjeägda Mat och Nostalgi.

Där kan man handla nytt och gammalt i butiken som mer ser ut som ett museum, tanka bilen på anrika Gulf och äta en bit god mat i den härligt retroinredda restaurangen som består av ett fik samt en grillbar där enklare rätter serveras.

Restaurangdelen är inredd i klassikt svenskt 50/60-talsstil medan butiken är USA-inspirerad från samma epok.

Monica berättar att hit kommer människor i alla åldrar.
Det är ett lika populär resmål för allt från barnfamiljer till pensionärsföreningar och har man intresse för Retro- vintage- nostalgi, musik eller fordonshobbyn så blir det såklart extra roligt.

Mat och Nostalgi i Viksjö har öppet alla dagar i veckan och det är bara att dropp in men om man är större grupper som vill äta är det bra att föranmäla så att det finns sittplatser till alla.

På stället finns handikapsanpassad WC och rullstolsramp och det finns även laddare för elbil. Vill man passa på att göra utflykter till närbelägna ställen ligger Sveriges näst hösta vattenfall, Västanåfallen med naturrum ett stenkast bort och i Mjällån kan man uppleva fiske i härlig natur.

Vill man övernatta så kan man göra det i närbelägna stugbyn.
Mat och Nostalgi i Viksjö drivs av Monica Näslund, 69 år från Östanskär, Indal tillsammans med sin man Stefan och sönerna Peter och Erik.

De startade med en nerlagd butikslokalen år 2012 och renoverade sedan miljön tillbaka till 50/60-talet samt byggde en klassiskt Gulfstation.
För lokalbefolkningen är Mat och Nostalgis verksamheter ett välkommet inslag med tillgången till ett minilivs, serviceutbud och bensinstation.

Sen tycker nog många att det är väldigt trevligt att kunna gå ut och äta något hemma på byn också säger Monica.

På sommaren anordnar vi grillkvällar och många populära evenemang med betoning på fordonshobbyn, veteranbilar, USA-bilar, gatbilar, motorcyklar, mopeder.

Första evenemanget i år blir modellbilsutställning den 5:e man då det kommer utställare från hela landet.

Vi ordnar även auktioner och some en förlängning av vår retrobutik har vi sommartid en stor traditionell loppis.

Text: Sandra Söderberg, foto: Joakim Söderberg

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.