Posted in: Östersundsposten

Raggarbilar och rock – storpublik väntas till bilträff i Viksjö: “Nu är vi bättre förberedda”

Raggarbilar, marknad och rock n’ roll. Till helgen kommer lilla Viksjö fyllas av amerikanare när det för andra året i rad är dags för stor bilträff i den lilla byn.

TV: Se uppladdningen inför förra bilträffen.

När det för första gången arrangerades en bilträff i Viksjö ifjol blev det en succé. En god bit över 500 fordon invaderade byn och ställde upp sig för att glänsa i kapp. Gräsplanen utanför lanthandeln fylldes snabbt av amerikanare värda miljoner.

I strida strömmar anslöt bilentusiaster från hela Västernorrland och stundtals bildades det långa bilköer på väg 331.

Bakom arrangemanget står Stefan Hagman, som driver Viksjö Mat & Nostalgi. Han är själv stor bilentusiast och arrangerade sin första bilträff i Sundsvall redan i början av 1980-talet.

Succén gav mersmak så man bestämde sig för att köra ett år till.

Vi hade aldrig kunnat drömma om att de skulle bli en sådan succé.

– Vi hade aldrig kunnat drömma om att de skulle bli en sådan succé. Det kom så många bilar att alla inte fick plats på utställningsområdet. I all hast fick vi leta parkeringsplatser vid fastigheter i närheten. I år är vi bättre förberedda och fler som jobbar med arrangemanget, säger Stefan.

Till helgen kommer amerikanarna att stå på rad vid lanthandeln i Viksjö.
Bild: Ulf Westman

Tanken är att bilträffen ska bli ett årligen återkommande arrangemang i september.

– Vi vill göra något som kan lyfta Viksjö, det är ju inte så många som bor här. Nu håller vi tummarna bara för att det inte blir allt för dåligt väder på lördag, säger Stefan.

Stefan visar själv stolt upp två sällsynta modeller av favoritmärket Pontiac.

– Den ena är en Pontiac Safari från 1957 som bara tillverkades i 1260 exemplar. Bilen köpte jag i Sverige för 25 år sedan och har sedan renoverat den till toppskick.

Bilträffen i Viksjö skall bli ett årligen återkommande arrangemang.
Bild: Anders Lidén

Stefan har varit såld på amerikanare sedan tonåren och samlat på sig ett antal glänsande modeller, varav några står parkerade vid lanthandeln i Viksjö.

– Det är viktigt att visa att landsbygden lever. Alla som vill får komma hit, det är så mycket annat än bara en bilutställning. Det blir både marknad och underhållning under dagen, säger han.

Priser till de tolv finaste bilarna kommer att delas ut, framröstade av en jury. Nytt för i år är att publiken och speakern ska välja ut sina favoritbilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.