Posted in: Allehanda Sundsvalls Tidning

Succé för bilträffen i Viksjö – se bilderna från jänkarfrossan här

Mer än 600 bilar. Mängder av besökare. En strålande sommardag. Bilträffen i Viksjö blev en succé. 
– Nu har det här satt sig ordentligt, konstaterade Stefan Hagman i arrangörsstaben.

Lyxbilarna stod på rad i Viksjö i lördags.Foto: Stefan Hagman

Lördagens träff var den fjärde i ordningen. Och det blev en formidabel succé.

Cadillac, Pontiac, Thunderbird, Ford Mustang, Chevrolet, Buick, Dodge. Den ena bilen häftigare än den andra.  Redan tidigt på morgonen började de första V8:orna mullra i lilla Viksjö. Sedan kom bilarna i sådan ström att det blev stopp i trafiken.

Grönytorna vid lanthandeln fylldes snabbt av bilar värda miljoner, likaså reservplatserna vid servicehuset och utanför bröderna Gannbäcks garage. Till slut var det så mycket bilar i byn att man fick börjar parkera längs väg 331.

– De som jobbade vid insläppen tappade räkningen en bit efter 600 fordon, på var enda tänkbar yta stod till slut ett fordon, berättar Stefan Hagman.

En Lincoln av 1960 års modell.

Och arrangörerna var nöjda med arrangemanget och väderleken.

– Det är en fantastisk dag vi har fått idag, vacker väder och otroligt mycket bilar. Vi hade väntat oss mycket folk men inte i den här omfattningen, säger Stefan Hagman.

Grönytorna vid lanthandeln fylldes snabbt av bilar värda miljoner.

Han visade själv upp en Ford Edsel från 1958.

– Jag tycker att det är en skithäftig bil, men i USA har den egentligen dåligt rykte. Det kan hänga samman med att den som ritade bilen var inspirerad av italiensk design. Något som märks i fronten, säger han.

Besökarna kom från norr till söder, många hade åkt långt. Börje Forslund, född i Sollefteå, kom direkt från sitt hem i Kalifornien. Efter att ha hämtat ut sin bil som han shippat över från USA åkte han direkt till träffen i Viksjö.

Börje Forslund hade åkt ända från Kalifornien till bilträffen i Viksjö. Bild: Stefan Hagman

Den ständige speakern , motorprofilen Per Erik Eriksson från Kramfors , nu även general över det stora och växande arrangemanget, Höga kusten motorvecka, underhöll med bilsnack intervjuer samt en och annan rolig historia från bilhobbyn.

Bandet med Göran Svelander, Sune Höglund och Daniel Holm stod för den musikaliska underhållningen.

– Det var spontant och hög mysfaktor, säger Stefan Hagman.

Makarna Christer och Kristina Fritz , som även hjälpte arrangörerna vid insläppen tog också ett välförtjänt pris för ”Most outstanding vehicle” med sin 1958 års Impala Cabriolet Bild: Steafn Hagman

Under dagen pågick också flera aktiviteter och prisutdelningar. Bland annat korades ”Most outstanding vehicle”, som kammades hem av makarna Christer och Kristina Fritz från Kramfors med sin Chevrolet Impala cabriolet från 1958.

Ett pris för yngsta bilägare delades ut till Axel Rocksen-Nordin, 8 år, från Örnsköldsvik som cruisade omkring i en Customiserad minibil baserad på Austin J 40 custom de luxe

Ett pris för Yngsta bilägare delades också ut, det gick till Axel Rocksen-Nordin, 8 år, från örnsköldsvik . Han cruisade omkring i en Customiserad minibil baserad på Austin J 40 custom de luxe Bild: Stefan Hagman
En gammal Volvo PV hade smugit sig in bland alla amerikanare.
Köerna till bilträffen ringlade långa och stundtals var det stopp i trafiken på väg 331.
Corvette stingray.
En ombyggd A-ford.

Ulf Westman
0611-55 48 20
ulf.westman@mittmedia.se

Här kan ni läsa artikeln på Sundsvalls Tidning eller Allehanda

Framsida i Tidningen Ångermanland
Artikeln i tidningen

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.