Posted in: Allehanda

Suveränt för bygden

För två månader öppnade lanthandeln i Viksjö i smyg. Men från och med lördagen är det skarpt läge.
Nyinvigningen firas med musik, loppis och extraöppet i dagarna tre.
– Det har varit några svettiga veckor men nu kan vi pusta ut, säger Monika Näslund.

En strid ström av kunder botaniserar bland hyllorna av matvaror eller tar en hamburgare eller bara en kopp kaffe i serveringen. Några passar på att syna den utställningslokal av 50-talsprylar, bildelar och loppisprylar som håller på att färdigställas.
Ingrid Bolin, 92, har länge saknat en affär i Viksjö. Men nu slipper hon skicka ärende med någon när hon ska fylla på matförrådet. – Det här är toppen, tycker hon.

Ingrid Bolin, 92, har länge saknat en affär i Viksjö. Men nu slipper hon skicka ärende med någon när hon ska fylla på matförrådet.

– Det här är toppen, tycker hon.

På fredagen invigdes också den nya macken vid lanthandeln. Viksjöbon Lars-Erik Visén passade på att fylla tanken med diesel. – Inte nog med att vi äntligen fått en mack i byn, bränslet är rekordbilligt också, konstaterar han.

På fredagen invigdes också den nya macken vid lanthandeln. Viksjöbon Lars-Erik Visén passade på att fylla tanken med diesel.

– Inte nog med att vi äntligen fått en mack i byn, bränslet är rekordbilligt också, konstaterar han.

Ninna Lundberg och Gunnar Såthe från Viksjökooperativet uppvaktade ägarfamiljen med en fin blombukett. – Det här är helt suveränt för bygden. Hoppas nu bara att ortsborna hänger på och handlar sina matvaror på hemmaplan, säger de.

Ninna Lundberg och Gunnar Såthe från Viksjökooperativet uppvaktade ägarfamiljen med en fin blombukett.

– Det här är helt suveränt för bygden. Hoppas nu bara att ortsborna hänger på och handlar sina matvaror på hemmaplan, säger de.

Det är snart fyra år sedan den förra affären bommade igen. Delvis på grund av att köpkraften minskade.

Kombinationen bensinmack, cafeteria och ett museum där allt är till salu hoppas Stefan, Erik och Peter Hagman samt Monika Näslund skall räcka för att göra lanthandeln lönsam igen.

– Det går inte att överleva i en mindre ort på enbart livsmedel. Det behövs fler ben att stå på, vi har fått tänka till, säger mamma Monika.

Familjen har lång erfarenhet av affärsverksamhet och drev under många år livsmedelsbutiken i Indal.

Läs orginal artikeln på Allehanda eller 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

23/4 NY SIDA! Hej och välkommen till Mat & Nostalgi, allt ser i stort sett likadant ut men sidan har återskapats från grunden för att förbättra eran upplevelse att söka reservdelar till eran bil. Vi har flyttat över era användarkonton till denna sida men inte tagit med era ordrar, så skulle det vara något ni behöver veta så är det bara att kontakta oss

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.