Posted in: Yippie

Unik Butik / Mat & nostalgi

Foto: Anders Eliason

Årets julklapp? Ja, inte hittar man den i Viksjö inte. Men okej, nu sa vi ju inte vilket år det gällde, för letar du något som var riktigt hett och inne för sisdär en 50 år sedan, så kan vi lätt föreslå en tur till Mat & Nostalgi i Viksjö. Här finns allt du inte trodde att du ville ha!

-Tanken ä att det alltid ska finnas något nytt att titta på när man kommer hit säger Stefan Hagman och Monica Näslund som startade den mycket udda affären för precis i dagarna exakt 5 år sedan.

Paret drev en ICA-butik i Indal och sålde den och tänkte att; näe, aldrig mera en butik!

Men livets vägar ville annorlunda. De har varit förlovade i 42år (har inte hunnit med att gifta sig ännu) och bägge har haft stor kärlek till gamla prylar, och många besök på loppisar har det blivit under åren.

– Samlar man på sig grejer blir det väldigt trångt överallt, och då behöver man plats, säger Monica.
Särskilt om samlarglädjen omfattar amerikanska bilar. De är ju rätt utrymmeskrävande som Stefan sjuter in.

Jag fick höra att den här butiken var nerlagd, och här fanns det ju stor plats. Dessutom fanns det ett behov på bygden med en bensinmack och livsmedelsbutik och då satte vi oss ner och funderade lite på om vi inte kunde starta en kombination av en loppis med udda grejer och mitt lager av reservdelar till amerikanska 50-60-talsbilar. Och för att locka folk till loppisen ställde jag några fina bilar utanför som ett dragplåster, berättar Stefan

Nu har några av bilarna fått flytta in i själva lokalen, tillsammans med femtielva andra saker. Det ena mer udda än det andra. För det här är lika mycket ett slags museum som det är loppis.
Vi bestämde oss för att även börja servera mat för att folk ska stanna till.

Nu har vi “dagens” i form av husmanskost, men vår absoluta storsäljare på matsidan är “331:an” en ost och baconburgare med extra allt där räksalladen serveras på bröder och äts som en räkmacka!

Original artikeln publicerades i Yippie Jul 2019 här kan ni se hur det blev i tidningen

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.