Posted in: Allehanda

Viksjös första laddstolpe för elbilar invigd: “Vi bygger för framtiden”

Det var fullt med bybor på plats när Viksjös första laddstolpe för elbilar invigdes i söndags – en laddstolpe som smakfullt placerats i ett konstverk på en vägg vid Viksjö Mat & Nostalgi.
– Vi bygger för en framtida fossilfri fordonspark, säger Andrea Hall, Hemab.

Hemabs Andrea Hall och konstnären Bosse Strandberg vid invigningen. Den nya laddstolpen är längst till vänster på bilden integrerad med ett konstverk.
Bild: Hemab

Hundratals nyfikna var på plats när kommunalrådet Karin Frejarö (MP) och det kommunala elbolaget Hemab invigde den första laddstolpen i söndags.

Och vad de fick var en så kallad semisnabb laddare som mellan en och två timmar laddar upp en elbil till full styrka.

Kommunalrådet Karin Frejarö (MP) talade sig varm om den stora klimatnyttan med elfordon och Hemabs projektledare Andrea Hall berättade om SiSL Härnösand (Stolpe in för Stad och Land) – ett projekt som syftar till att bygga ut infrastrukturen av laddstolpar.

– Vi ska sätta upp 30 laddare på 22 olika platser i kommunen varav fyra elladdare på landsbygden. Den nya laddinfrastukturen syftar till en fossilfri fordonspark till år 2030, säger Andrea Hall.

För Plus-kunder: Många laddstolpar men få elbilar i länet: “Myt att det är en storstadsbil”

Utanför Härnösands tätort finns det i dagsläget en laddstolpe i Älandsbro och nu även i Viksjö. Innan semestern ska även en laddstolpe i Brunne och en i Hälledal tas i bruk.

I samband med invigningen av laddstolpen avtäcktes även ett konstverk av konstnären Bosse Strandberg som integrerats med fordonsladdaren.

Under lördagen invigdes även Hemabs nya biogasanläggning i Äland med öppet hus och rundvandring.

Hundratals nyfikna hade samlat vid invigningen vid Viksjö Mat & Nostalgi.
Bild: Hemab

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.