Posted in: Övrigt

Vinylfest på Mat & Nostalgi i Viksjö

Vad blir man glad av en regnig sommar?

Jo, att stöta på nya försäljningsställen för vinylskivor. Ett sådant ställe är coola och ovanliga Mat & Nostalgi i Viksjö i Ångermanland.

De öppnade under slutet av 2014 och blandar mack, livsmedel, hamburgerrestaurang, loppis, 50-talscafé, retroprylar och vinylskivor.

Totalt (på olika ställen i lokalerna) finns drygt 20 backar med begagnad vinyl och klassen på innehållet är klart bättre än på vanliga loppisar.

Fick en pratstund med ägaren Stefan Hagman från Indal som driver stället med sin familj, och han var inte sen att berätta att vinyl är något han kommer att satsa hårt på.

– Jag har bra inköpskanaler bland annat från privata hem i Stockholm och är mån om att hålla bra nivå på sortimentet. Jag tillhör själv dem i landet som bläddrat mest i skivbackar med begagnat och tycker det är tråkigt med det sortiment som man ofta hittar på loppisar, säger han och berättar med stolthet om en Elvis-samling han nyligen köpt in.

Pete Townshend, Duke Ellington & Johnny Hodges samt Foreigner (omslaget!!) fick åka med hem från Viksjö.

Hyllor med Hi-Fi finns också i butiken. En hel del av finare märken som Bang & Olufsen. Dock inga loppispriser på dem…

Hockeyspel med nostalgisk touch.

50-talsfeeling i kaféet.

Jukeboxar och utställningsbilar blandas med loppisfynd, hamburgare och vinylskivor samt en avdelning med biltillbehör!

Firar besöket i Viksjö med sköna Washbash Blues från min nyinköpta platta. Blir fler besök!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies, web beacons och liknande tekniker (gemensamt kallade ”cookies”) för att förbättra din upplevelse hos oss.